PALVELUT

Lääkeneuvonta

Lääkeneuvonta on tärkeä osa tärkeä osa työtämme. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja neuvoo Sinua mielellään kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa.

Reseptin uusiminen

Voit jättää uusintapyynnön sähköiselle reseptille apteekissa asioidessasi. Mikäli ilmoitat matkapuhelinnumerosi uusimispyynnön yhteydessä, tieto uusimispyynnön käsittelystä tulee sinulle tekstiviestinä. Voit myös tehdä uusimispyynnön terveysasemalle paikanpäällä asioimalla tai soittamalla. Omia reseptejä voi katsella www.kanta.fi

Lääkevaihto

Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, kuuluuko lääkkeellesi lääkevaihdon piiriin ja onko siitä saatavilla hinnaltaan edullisempaa vaihtokelpoista rinnakkaislääkettä. Vaihtokelpoinen rinnakkaislääke sisältää samaa lääkeainetta yhtä suuren määrän kuin lääkärin alun perin reseptiin kirjoittama lääke. Lääkkeen sisältämät apuaineet voivat kuitenkin poiketa alkuperäislääkkeestä. Myös tabletin ulkonäkö voi olla erilainen. Lääkkeen tehossa, turvallisuudessa ja laadussa ei ole hoidon kannalta merkittäviä eroja.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneita ja käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei pidä käyttää. Ne ovat ongelmajätettä, eikä niitä saa hävittää kotitalousjätteiden mukana. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi. Palauta lääkejätteet näin

  • Tabletit, kapselit, voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.

  • Jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix, Betadine) erillään muusta lääkejätteestä.

  • Elohopeakuumemittarit erillään. Särkynyt mittari tiiviissä lasipurkissa.

  • Ruiskut ja neulat erillään läpäisemättömässä pakkauksessa, esimerkiksi lasipurkissa.

  • Mainitse apteekissa, jos lääkejäte sisältään jodia, elohopeaa tai ruiskuja ja neuloja.

Opetusapteekki

Kortesjärven apteekki on opetusapteekki, jossa suoritetaan farmaseutin ja proviisorin opintoihin liittyvää apteekkiharjoittelua.

Lääkevalmistus apteekissa

Valmistamme apteekissa sellaisia lääkkeitä, joita ei ole saatavissa markkinoilta valmiina. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lääkärin määräämät voiteet tai apteekkimme omat tuotteet.

Astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt

Apteekissa on astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt, joilla on uusin tieto sairauksista, joiden lääkehoitoon he ovat erikoistuneet. Yhdyshenkilöiltä voitte kysyä lääkitykseenne ja sairauteenne liittyvistä erityiskysymyksistä.